- Дата и час: 29 Ное 2024, 20:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
сестрата на майка ми, която живее с мъжа си при баба ми
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
сестрата на майка ми, която живее с мъжа си при баба ми
Здравейте, искам да попитам какво може да се направи в случая? Става въпрос за сестрата на майка ми, която живее с мъжа си при баба ми след като почина дядо ми.Понеже родителите на мъжа й приписват всичко на брат му целта им сега е баба ми да препише всичко на тях, но тя е казала, че няма да препише нищо докато е жива. Преди два дни въпросния мъж, който ми се води "свако" я заплашва с убийство, а казва че ще запали родителите ми. Въпреки всичко тя твърдо е решила да не преписва нищо. Баба ми не може да ги изгони от къщата си. Те са принесли там гледат животни и постоянно я тормозят. Какво мога да направя? Много съм притеснена! Благодаря Ви предварително!
- kjelyazkova
- Нов потребител
Re: Моля помогнете
Аз се сещам за три решения.
1. Негаторен иск, че свако ви и жена му пречат на баба ви да си упражнява правото на собственост. Може да си измислите всичко тук като основание. Зависи от ситуацията. Само и само да ги изгоните. По този начин ще е по-трудно според мен и излишни нерви, но е един заобиколен начин.
2. Ограничителна заповед спрямо него, да не доближава баба ви. Не знам до колко ще помогне, обаче.
3. Можете да се пробвате да го съдите за принуда по чл. 144 от НК или за изнудване по чл. 213 или чл. 214 от НК. Тук обаче вече нещата стават доста сериозни, защото все пак е наказателен процес.
Проблемът е, че производствата трябва да се водят от името на баба ви.
Това се сещам аз. Доста грубо е нахвърляно и не знам до колко е решение. Нека колегите да си кажат мнението.
1. Негаторен иск, че свако ви и жена му пречат на баба ви да си упражнява правото на собственост. Може да си измислите всичко тук като основание. Зависи от ситуацията. Само и само да ги изгоните. По този начин ще е по-трудно според мен и излишни нерви, но е един заобиколен начин.
2. Ограничителна заповед спрямо него, да не доближава баба ви. Не знам до колко ще помогне, обаче.
3. Можете да се пробвате да го съдите за принуда по чл. 144 от НК или за изнудване по чл. 213 или чл. 214 от НК. Тук обаче вече нещата стават доста сериозни, защото все пак е наказателен процес.
Проблемът е, че производствата трябва да се водят от името на баба ви.
Това се сещам аз. Доста грубо е нахвърляно и не знам до колко е решение. Нека колегите да си кажат мнението.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
- arteglam
- Младши потребител
Написала сте, че сте много притеснена. Преценете как да действате с оглед на това какво мнение има баба ви. Все пак тя е евентуалния пострадал, а не вие. Ако смятате, че тя ще потвърди (при нужда) написаното от вас, действайте. А именно:
Обективирайте притеснението си и фактите, които описвате в еднo писменo съобщение до прокурор от районна прокуратура. Самият прокурор ще прецени дали има данни за престъпление от общ характер, ако да - ще го квалифицира ( примерно заплаха, както предлага колегата) и ще предприеме по-нататъшни действия. Тези действия, може да се изразят в разговор между вашия свако и полицай, например. Струва ми се, че това ще изиграе дисциплинираща роля.
Обективирайте притеснението си и фактите, които описвате в еднo писменo съобщение до прокурор от районна прокуратура. Самият прокурор ще прецени дали има данни за престъпление от общ характер, ако да - ще го квалифицира ( примерно заплаха, както предлага колегата) и ще предприеме по-нататъшни действия. Тези действия, може да се изразят в разговор между вашия свако и полицай, например. Струва ми се, че това ще изиграе дисциплинираща роля.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Обезателно всичко друго пред наказателното производство би било по-добре. Защото хората се озлобяват. Лошото е, че все повече авторитета на полицията се оронва, особено заради медиите. Не се знае дали намесата на органите на реда ще дисциплинират свако ви и той ще се пооплаши и ще внимава повече какво прави. Нищо не пречи да се опита.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
- arteglam
- Младши потребител
Re: сестрата на майка ми, която живее с мъжа си при баба ми
В гражданската част нещо ми убягва- бабата е едноличен собственик на имота или последния е придобит в режим на СИО с починалия дядо. Защото ако е последното лелята е наследница на 1/6 ид. части и малко трудно да се успее с извеждането от имота докато не се прекрати тази съсобственост.
Не знам за успешността на предложението в наказателната част- озлобява, факт (и често се постига обратен ефект на дисциплинирането), който не може да се игнорира, но пък за това си има и ЗЗДН . Две в едно, само свидетели си трябват.
Не знам за успешността на предложението в наказателната част- озлобява, факт (и често се постига обратен ефект на дисциплинирането), който не може да се игнорира, но пък за това си има и ЗЗДН . Две в едно, само свидетели си трябват.
- Гост.
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|