- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Шофиране след алкохол
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Шофиране след алкохол
Хванахаме да шофирам след употреба на алкохол над 1.2 пром.
Въпросът ми е дали ще ме пуснат по 78а ,след като нямам никакви други срещи до сега със съда?
Въпросът ми е дали ще ме пуснат по 78а ,след като нямам никакви други срещи до сега със съда?
- jo_jos74
- Нов потребител
Re: Шофиране след алкохол
А последната алинея на същия 79а видяхте ли я?
И ТР на ВКС по въпроса: http://www.vks.bg/vks_p10_05.htm
(7) Алинеи 1 - 5 не се прилагат, ако причиненото увреждане е тежка телесна повреда или смърт, или деецът е бил в пияно състояние, както и при множество престъпления както и когато престъплението е извършено спрямо орган на власт при или по повод изпълнение на службата му.
И ТР на ВКС по въпроса: http://www.vks.bg/vks_p10_05.htm
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Работата е там ,че трябва да пътувам зад граница , а с една пробация това ще е невъзможно. Щом казвате ,че няма как по 78а ,то в случая на мен ми е по изгодно да съм с условна.? Дали обаче такова споразомение в съда мога да направя без адвокат или по закон той ми е нужен?
- jo_jos74
- Нов потребител
Задължително е да ангажирате адвокат.
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря ви за своевременните напътствия ,ще послушам съвета ви и копетентноста ви и ще си взема адвокат. Имам обаче един въпрос-все още не са получили кръвната проба и справката от града в който ми е издадена книжката ,дали ще имам възможност след като видя медицинската експертиза ,да реагирам с адвокат или да се застраховам предварително с такъв?
- jo_jos74
- Нов потребител
Грешката на дрегера на пътя е 1-2 десети (и то не винаги в твоя полза). Ако са те хванали с 1.5 и нагоре, не очаквай чудеса - Коледа мина. Кръвната проба просто ще докаже това което е показал дрегера. Намирай си адвокат още от началото. Обясни му като на поп в църква всичко, без да скриваш нищо. Работата е сериозна, и не е време за самодейност.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
street написа:jo_jos74 написа:Още нещо - Като обвиняем имаш право на 72 часа за организиране на защитата си и упълномощаване на адвокат , когато бъдеш извикан за привличане като обвиняем и ако кажеш ,че искаш срок за това. Срока почва да тече от момента на уведомяването ти че ще бъдеш привлечен като обвиняем - т.е. не от деня и часа в който трябва да се явиш , а от деня и часа в който си бил уведомен, че трябва да се явиш на еди коя си дата..
при бързото забрави този вариант, счита се за обвиняем с първият акт, точка
"по принцип по телефон нямат право да викат обвиняем"
и де факто и де юре, баш си го имат това право вече ...
- marek972
- Потребител
marek972 написа:street написа:jo_jos74 написа:Още нещо - Като обвиняем имаш право на 72 часа за организиране на защитата си и упълномощаване на адвокат , когато бъдеш извикан за привличане като обвиняем и ако кажеш ,че искаш срок за това. Срока почва да тече от момента на уведомяването ти че ще бъдеш привлечен като обвиняем - т.е. не от деня и часа в който трябва да се явиш , а от деня и часа в който си бил уведомен, че трябва да се явиш на еди коя си дата..
при бързото забрави този вариант, счита се за обвиняем с първият акт, точка
"по принцип по телефон нямат право да викат обвиняем"
и де факто и де юре, баш си го имат това право вече ...
понеже аз не разбирам ... си трия мненията...
вместо да ми търсиш кусури съркастично (което не понасям)- обясни на питащия
още повече,че с толкова оскъдна информация от питащия - толкова
нито знам бързо ли е -само предположих
нито знам колко е на дрегера
нито знам дали е само алкохола
а това дали могат да го викат по телефона ...
знаеш ли колко лесно може да "падне" това призоваване..
телефона - е телефон домашен /ама не го пише в закона нали/ , и никой не му идва на ум, че когато това е писано е нямало GSM-ми
той има GSM - мобилен - винаги може да каже че не е вдигнал той и точка , да не би да има гласово разпознаване кой е насреща , телефона може да е и на името на друг.. иди докажи тогава ,че той ти е вдигнал и ти си му казал..
протокола се подписва само от разследащия - това са го измислили новите "умни" законотворци... голяма грешка , преди протолкова се разписваше от разследващия и един свидетел 2 на 1 е!.... поне може да кажеш да така е !!! ако стане нещо затова неслучайно е било така , а сега доосраха НПК-то
И просто немога да проумея , кой е тоя "смелчага" дето си пуска бъдещ евентуално обвиняем по БП след задържане 24 часа на юнашко доверие , без призовка...
ама явно не е сърбал попарата още
-
street - Потребител
Поправка: това его! Никой не е бил саркастичен( следя темата от вчера). Ти не понасяш правотата в тезата на друг, смятайки, че всеки пост е насочен укорително-персонално към теб.
Идеята, на този форум, е не само да обменяме знания, но и да се учим от грешките...
Към питащия- не е задължително да ангажирате адвокат при привличане и предявяване. На разпита помолете разследващия да запише в протокола, че искате да сключите споразумение и ще си упълномощите адвокат за тази цел( все пак зависи и какво сте записали в декларацията за им. и мат. състояние).
Общо взето се чакат резултатите от хим. анализ, а справката от КАТ ще даде светлина за миналите ви деяния( санкции по ЗДвП), които са относително неотносими към настоящето.
Обикновено преди да ви привлекат и разпитат, колегите, са сторили всичко- разпити на актосъставителя и неговия колега, справка за съдимост, характеристични данни и прочее( то май прочее няма).
При чисто съдебно минало няма да намерите прокорор, който да ви откаже наказание от 3м. лишаване от свобода, като на осн. чл. 66 да се отложи изпълнението с 3г. изпитателен срок.
По 343г- според зависи резултатите от хим. анализ може да се говори от 6м. нагоре( може и по-малко... зависи от адвоката, прокурора). Времето през което ви е отнето СУМПС( обикновено с акта го отнемат) се зачита при изтърпяване на наказанието лишаване от правоуправление....
Обадят ли ви се по телефона- отзовавате се, за да не влезете в приключения.
Дали е бързо или не производството - за вас е все тази.
п.п.. Следващия път, ако си пил- слез!
Идеята, на този форум, е не само да обменяме знания, но и да се учим от грешките...
Към питащия- не е задължително да ангажирате адвокат при привличане и предявяване. На разпита помолете разследващия да запише в протокола, че искате да сключите споразумение и ще си упълномощите адвокат за тази цел( все пак зависи и какво сте записали в декларацията за им. и мат. състояние).
Общо взето се чакат резултатите от хим. анализ, а справката от КАТ ще даде светлина за миналите ви деяния( санкции по ЗДвП), които са относително неотносими към настоящето.
Обикновено преди да ви привлекат и разпитат, колегите, са сторили всичко- разпити на актосъставителя и неговия колега, справка за съдимост, характеристични данни и прочее( то май прочее няма).
При чисто съдебно минало няма да намерите прокорор, който да ви откаже наказание от 3м. лишаване от свобода, като на осн. чл. 66 да се отложи изпълнението с 3г. изпитателен срок.
По 343г- според зависи резултатите от хим. анализ може да се говори от 6м. нагоре( може и по-малко... зависи от адвоката, прокурора). Времето през което ви е отнето СУМПС( обикновено с акта го отнемат) се зачита при изтърпяване на наказанието лишаване от правоуправление....
Обадят ли ви се по телефона- отзовавате се, за да не влезете в приключения.
Дали е бързо или не производството - за вас е все тази.
п.п.. Следващия път, ако си пил- слез!
- Гост.
- Старши потребител
Само едно допълнение към казаното от Поли, производството действително е бързо, а може да мине човекът и на пробация, щом не е осъждан. А, за ангажиранена адвокат съм писала с оглед постигане на споразумение.
- nk7702n
- Старши потребител
П.П. В крайна сметка оценям усилията на колегата street да посочи относими норми на питащия, вкрючително и относно споразумението, да му обясни с подробности всичко! Не трябва да се сърдите за някои доуточнения от други колеги. В споровете се ражда истината и всеки добива все повече знания и опит всеки ден!
- nk7702n
- Старши потребител
Делото ми мина-5мес. без книжка и 6мес. пробация. За мой "късмет" на излизане от делото ми се обадиха ,че са ми готови документите за дългоочакваното заминаване в чужбина и както се сещате ,аз съм пас. Благодаря ви за съветите и отзивчивоста към проблема ми!
- jo_jos74
- Нов потребител
След като имам наложена пробация, срока за обжалване на присъдата не е минал ,имам ли все пак вратичка да замина в чужбина?
- jo_jos74
- Нов потребител
За какво заминаване за чужбина говорите? Не сте ли разбрал какъв е смисълът на наложеното наказание " пробация"? Какви пробационни мерки са предвидени с налагане на това наказание, не пише ли в Присъдата, че сте длъжен да се подписвате еди - колко си пъти в съответната пробационна служба и т.н!? Как ще заминете за чужбина и едновременно с това ще си изпълнявате тези пробационни мерки?
- nk7702n
- Старши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|