начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

Господа полицаи

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Господа полицаи

Мнениеот namakak » 11 Апр 2011, 00:42

:D
Тйй като вашето оръжие е отговорно само на вас,като се намирате в нечия чужда собственост,то собственикът може ли да не ви приеме с вашето лично оръжие?
Всъщност вие като заспите на гости,а оръжието ви е у дома му,какви са му правата спрямо това оръжие?
Свежа тема :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Re: Гаспадя полицаи

Мнениеот kuzdov » 11 Апр 2011, 09:03

Нещо не вдявам въпросЪТ.... Мойта кола, като спи в чужд гараж, моя ли е?
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот rts » 12 Апр 2011, 16:51

Уточнете си въпроса - кой, в качеството си на какъв и при какви обстоятелства иска да го допуснете с оръжието му във вашия имот ?
На втория въпрос - нямате никакви права върху чуждото оръжие, макар и то да се намира във Вашия имот.
rts
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 12 Апр 2011, 20:56

Някой ще разшифрова ли темата?
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот namakak » 12 Апр 2011, 21:33

Добре деееполицайка заспива непробудно доволна,разбира се че не искам да попитам дали този аксесоар може да си го навръ касето не ми се ще,но мога ли да го пипам,разглеждам и да се застрелям в огледалото :shock: :mrgreen:
Защо пък да не мога да си правя каквото си искам с нещата в мой дом примелно.Аз да не съм ги карал да ми ги носят и у дома.
Нали може да се гръмна бе :roll:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Апр 2011, 11:16

Кажи ми честно,nаmакак, колко ракии обръщаш преди да започнеш да ги пишеш тия простотии, сигурно поне едно кило домашна гроздова?!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот namakak » 15 Апр 2011, 01:22

nk7702n написа:Кажи ми честно,nаmакак, колко ракии обръщаш преди да започнеш да ги пишеш тия простотии, сигурно поне едно кило домашна гроздова?!

Честно ще ти кажа,не са толкова колкото можеш да поемеш и ти.
Пита се обаче,каква ракия пиеш ти,а каква аз.Препоръчвам ти никога да не пиеш от мойта.Тя е подарък винаги,щото аз нямам земя и за продан даже.
Предпочитам домашната и понеже не пия много,веднага я усещам дали не е спиртова :wink:
Ти колко можеш да изпиеш ,без да те хване..кажи си, не се срамувай :lol:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Апр 2011, 19:39

Не проблемът в това кой колко ще си пийне и колко спиртова да е , ами че " баламосваш" хората след това и ги занимаваш глупости! :evil:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот namakak » 16 Апр 2011, 23:23

nk7702n написа:Не проблемът в това кой колко ще си пийне и колко спиртова да е , ами че " баламосваш" хората след това и ги занимаваш глупости! :evil:

Е що да не ги занимавам,"тея хора",това са животни ма :twisted: С инстинкт и на самозабряване.Кво като съм попитал,това не значи че съм пийнал.
Вземе сина да доведе някоя гърла със силикон и в гащите,то не знае кой на кой е чонек и какви оръжия може да са му дали с разрешително,аз как да изкрещя ,че такова чудо дома си не искам,само с оръжието на любовта приемам ма...
Ей всека се прави на мръсница и не може да си изкажеш тревогата като родител :roll:
Аз уважавам полицая,затова го питам и него,как мога по някакъв закон да си защитя жилището и да не влизат никакви оръжия у нас.Питам,защото никога не е сигурно кога човек може да полудее,да набара нечие такова и да се направи на екшън герой в огледалото.
И повярвайте ми,на всеки може да се случи,дори и да е съвсем адекватен.
Е няма да постна снимката с пробитото огледало преди години.Дървена плоскост с дупка всеки може да си представи.

Всъщност такава дупка може ли да се направи от другия патрон/незнам как се казва/,не от бойния?Е па доде не разбера проблема ми,нема да спра да питам,е па на,искам истински полицай,достоен да ме спаси да ми отговори :roll:

Аз съм честен човек ,ма отде да знам,може да се вживя в някой герой и искам да знам как мога чрез думи прости да изкажа като собственик " В този дом без оръжие моля",по този закон и този закон,за да се измъкна от бандити.Зощжтж според мен който не е полицай и носи оръжие е бавдит или някак си го е извоювал оръжието си само заради бандитски или други страхови бандитски неволи.Не може токо да се раздава оръжие или разрешително на всеки без да е единствено полицай.Дори и охранител да си,ще извикаш полицията за това престъпление.Ма какви си ги позволянат някои :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Апр 2011, 11:12

Хубаво, де, всеки си има мнение... Ай, наздраве, че днес е празник! :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот begemot66 » 17 Апр 2011, 14:04

namakak написа: Нали може да се гръмна бе :roll:

Добре би било да беше го сторил ... :wink: :D :D :D
begemot66
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 17 Апр 2011, 23:43

Въх, егати драмата! Аз пък си мислех, че нещо се бъзикаш. Ми отговорът на въпроса ти е много прост. Достатъчно е просто да заявиш на притежателя на оръжието, че не желаеш то да бъде внесено в дома ти и ако иска той да влезе, следва да дойде без него и край. Полицай, джедай и к'ъв да е друг може да влезе в дома ти с (и без) оръжие без твоето съгласие при общоизвестни условия - при непосредствено извършващо се тежко престъпление или с разрешение от съда....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот namakak » 20 Апр 2011, 23:07

kuzdov написа:Въх, егати драмата! Аз пък си мислех, че нещо се бъзикаш. Ми отговорът на въпроса ти е много прост. Достатъчно е просто да заявиш на притежателя на оръжието, че не желаеш то да бъде внесено в дома ти и ако иска той да влезе, следва да дойде без него и край. Полицай, джедай и к'ъв да е друг може да влезе в дома ти с (и без) оръжие без твоето съгласие при общоизвестни условия - при непосредствено извършващо се тежко престъпление или с разрешение от съда....

Благодаря за отговора.
То шест годишни деца в щатите вече носят оръжие в забавачката,затова вече и претърсване.Само некой да ми дойде на гости :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот basstardo » 24 Апр 2011, 19:46

Нямаш никакви права над оръжието, но имаш правото да недопуснеш в своя имот самото оръжие.
Собственикът няма право да оставя оръжието си без надзор нито да ти го дава по каквато и да е причина!
Именно затова е "лично оръжие".
basstardo
Нов потребител

Назад към Наказателно право