начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

искат да ме съдят за самоупровство,но как да спра да дишам

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

искат да ме съдят за самоупровство,но как да спра да дишам

Мнениеот solary » 13 Фев 2011, 21:15

Живея на втори последен етаж на жилищна кооперация заедно с пет месечното си бебе.Сградата е на повече от 60 год.До 2006г.ползвахме услугите наТЕЦ.Сега апартамента ми се отоплява на ток,а този под мен с печка на твърдо гориво.В стената са два отделни комина за всеки апартамент.При всяко запалване на печката и от стената в коридора излизаше дим,който беше малко в началото,но този отоплителен сезон излизаше направо на облаци,докато печката им гори.Многократно са предупреждавани за съществуващия проблем,като отговорът беше "На нас не ни пуши оправяй се!"
Обърнах се към общината от където получих отговор,че става въпрос за частно правни отношения и те нямат правомощия да де намесят.
В началото на декември една вечер в къщи съвсем не можеше да се диша и най вероятно запалиха найлони или пластмаса.Усетех,че ми се вие свят и помня,че тръгнах да отворя прозореца,за пореден път.След което се събудих на земята.Излязох навън със сина ми и повиках линейка.В спешно отделение ни взеха изследвания и лежахме 3 дни в отделение по токсикология на системи и кислород.
Не можех да се върна в къщи с бебето ако обгазяването продължава,затова баща ми разкърти стената и запуши комина им.
Пуснах жалба в полицията срещу тях и когато полицаите дойдоха да проверят ги намериха на покрива заедно с техни роднини да се опитват да си отпушат комина и да си запалят печката въпреки сериозният риск за живота ми и този на детето.
На другия ден те са пуснали жалба срещу мен защото съм запушила неизправният им комин а не съм му направила АЗ ремонт за да си реша проблема.А дори нямам печка на дърва.......
Прокурорът ми отговори,че те са' използвали комина по предназначение и интоксикацията с пушечни газове се дължи на проявена небрежност от страна на тъжителката към собственото си здраве' :shock:
Последна промяна solary на 13 Фев 2011, 21:40, променена общо 1 път
solary
Нов потребител

Re: искат да ме съдят за самоупровство,но как да спра да дишам

Мнениеот disident » 13 Фев 2011, 21:39

Изобщо не е незаконно да им спадаш гумите на колата. Ако имат действай смело. За разнообразие по някога слагай под гумите пирон преди да ги спаднеш.
disident
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Фев 2011, 21:49

Пробвайте да ги съдите за непозволено увреждане на основата на частно дело.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 14 Фев 2011, 09:47

Е, те това е българина! Не можахте ли да се обърнете към домоуправителя, комините са общи части, понякога се случват такива неща!
Има едни хора, наричат ги коминочистачи, вършат чудеса с пушека срещу скромно заплащане.
Ама не, да къртим и разрушаваме е по-лесно!
И от къде сте сигурна, че проблемът не е във Вас? Нерядко в горните апартаменти пуши, защото собствениците на същите са правили ремонти- ламперии и т.н., при което са спукали коминната тръба на съседа, как няма после да им пуши!
Имате искреното ми съчувствие за това, което се е случило с Вас и бебето Ви. Съседите Ви са проблемни и не проявяват съпричастност към проблема, както навсякъде, но да разрушавате съвсем не е начин...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 14 Фев 2011, 13:46

В този случай има осъдени, но за това, че са ползвали за комин отдушника...
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... _K25QlOqkQ
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот solary » 14 Фев 2011, 14:09

Нямаме домоуправител защото никой не иска да се занимава при тези комшии,а само аз искам да наемем професионален такъв.
Понеже пушек излизаше от много места и най вече между стената и пода от специалист знам,че единственият начин да се оправи е поставянето на вътрекоминни метални тела което ще излезе около 1200 лв.Въпреки,че не използвам комин съм съгласна да платя половината,но не и цялата сума,както искат те.
Преди време прокапа покрива и трябваше само аз да го оправям защото съм отгоре.....
Запуши се общия мръсен канал,този към улицата,аз платих на ВИК защото шахтата в която се изливат четирите канала от четирите апартамента е в моята маза и пак е мой проблем...........
ПИСНА МИ ОТ ТЯХ!
Между временно сега те са си пробили стената и са си изкарали кюнеца навън и при мен не пуши ако са затворени прозорците.Опушват съседния блок.
solary
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 14 Фев 2011, 22:24

solary написа:Между временно сега те са си пробили стената и са си изкарали кюнеца навън и при мен не пуши ако са затворени прозорците.Опушват съседния блок.

Ами какъв е проблема тогава? Тъкмо и в съседния блок ще са доволни-кеф ти пушени ребра,кеф ти пушена скумрия,кеф ти пушено пуешко.. :lol:

А иначе като си плащате за покрива и шахтата,има си законов ред за заплащане на съответното дължимо и от останалите собственици в блока.Очакването да Ви платят доброволно почти винаги води до неоснователно обогатяване.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Фев 2011, 00:43

Сложно е да пушиш скумрия на коминен пушек. Не съм кулинар, но саждите ще развалят месото.

Така се опитвахме да сушим една скумрия на прозореца на един летен (пионерски) лагер навремето, но така осмърдяхме работата, че нищо не направихме.

Цялата работа стана на Созопол, Мадона беше още девствена и такива работи.

А, що пиша още, а не съм си легнал.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Наказателно право