- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезщетение при ПТП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Обезщетение при ПТП
Моля, да ми кажете какво обезщетение могат да получат родителите ми при претърпяно ПТП, от което баща ми получи три средни телесни повреди и една лека, а майка ми една средна и една лека телесна повреда.На баща ми бяха направени две операции за поставяне на метална плака на левия крак и втората операция беше за отстраняване на плаката. Майка ми получи комоцио. Според вас какво обезщетение можем да изискваме пред застрахователите и според вас по-добре ли е да заведем иск в съда или да се спогодим със застрахователя? Благодарим Ви предварително за дадените съвети.
- totalitar
- Нов потребител
Re: Обезщетение при ПТП
В общи линии сте наясно с начина на обезщетяване и тъй като се касае за претърпени болки и страдание, всичко е много относително относно размера на обезщетението. Съдът го присъжда по справедливост и този вариант е пред Вас, ако не Ви удовлетвори застрахователя. Много зависи в коя ЗК е ЗГО. За да сте сигурни, че интересите Ви ще бъдат защитени адекватно си потърсете адвокат.
Правото е за бдящия, не за спящия!
-
crane_law - Младши потребител
Обезщетението по справедливост е доста относително понятие. Освен неимуществените вреди,може да претендирате и обезщетение за имуществени,свързани най-вече с разходи за лечението.Разбира се трябва да разпорлагате с писмени доказателства затова - фактури,касови бележки,рецепти с касови бележки и т.н.Предяветепретенции пред застрахователя и изчакайте неговото предложение за справедливо обезщетение.Ако то не Ви устройва ще е добре наистина да си консултирате с адвокат.
- the_emperor
- Нов потребител
Според българското действащо законодателство за неимуществени и имуществени вреди вседствие на телесно увреждане може да получите в агрегат до:
1) за всяко събитие при едно пострадало лице - 1 000 000 лв.
2) за всяко събитие при едно или повече пострадали лица - 5 000 000 лв.
3) за вреди на имущество - 1 000 000
Разбира се, посочените цени са максимални и РЯДКО (никога) не се изплащат от нашите застрахователи/съд. Това обаче не пречи да се иска, пък каквото стане. Мое мнение е да се провери какво споразумение може да предложи застрахователя, но от практиката ми като застрахователен брокер не съм срещал адекватни обещетения от тях, без да се потърси "помощта" на българския съд!Ако имате нужда от безплатна помощ и съдействие, моля пишете лично.
Поздрави!
1) за всяко събитие при едно пострадало лице - 1 000 000 лв.
2) за всяко събитие при едно или повече пострадали лица - 5 000 000 лв.
3) за вреди на имущество - 1 000 000
Разбира се, посочените цени са максимални и РЯДКО (никога) не се изплащат от нашите застрахователи/съд. Това обаче не пречи да се иска, пък каквото стане. Мое мнение е да се провери какво споразумение може да предложи застрахователя, но от практиката ми като застрахователен брокер не съм срещал адекватни обещетения от тях, без да се потърси "помощта" на българския съд!Ако имате нужда от безплатна помощ и съдействие, моля пишете лично.
Поздрави!
- insconsultbg
- Младши потребител
При всички случаи съдът ще Ви присъди по-гобеми обезщетения от тези, които доброволно би ви платил застрахователя. Особено в последно време всички юристи на застрахователни компании имат указания да сключват споразумения само за суми много по-малки от тези, които би присъдил съда.
За предявяване на иск в съда ще Ви е нужен адвокат. За предпочитане колега, който е специализиран в тази материя.
Съдът присъжда обезщетението като се ръководи от тежестта на травмите, продължителността на възстановителния период, интензитета на болките и страданията и дали е настъпило пълно възстановяване или има трайни увреждания на здравето . За да се прецени в конкретния случай каква сума да се иска от съда, трябва да се видят медицинските документи, с които разполагате. Размерът на обезщетението, разбира се, трябва да се съобрази и със съдебната практика към момента. Във Вашия случай , примерно, е нереално да очаквате суми по-големи от 60-70 хиляди лева , в случай, че няма трайно увреждане на здравето, разбира се.
За предявяване на иск в съда ще Ви е нужен адвокат. За предпочитане колега, който е специализиран в тази материя.
Съдът присъжда обезщетението като се ръководи от тежестта на травмите, продължителността на възстановителния период, интензитета на болките и страданията и дали е настъпило пълно възстановяване или има трайни увреждания на здравето . За да се прецени в конкретния случай каква сума да се иска от съда, трябва да се видят медицинските документи, с които разполагате. Размерът на обезщетението, разбира се, трябва да се съобрази и със съдебната практика към момента. Във Вашия случай , примерно, е нереално да очаквате суми по-големи от 60-70 хиляди лева , в случай, че няма трайно увреждане на здравето, разбира се.
- maria01
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|