начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ - КОЛА - ОБСЕБВАНЕ ИЛИ КРАЖБА

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ - КОЛА - ОБСЕБВАНЕ ИЛИ КРАЖБА

Мнениеот lucky85bg » 26 Яну 2011, 00:07

ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА КУПИХ КОЛАТА НА БИВШИЯ МИ НАЕМАТЕЛ С ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО ПРОДАЖБА И МУ ЗАЕХ ПАРИ С ДОГОВОР ЗА ЗАЕМ. РАЗБРАХМЕ СЕ ДА МИ ВЪРНЕ ПАРИТЕ И ЩЕ МУ ПРЕХВАРЛЯ КОЛАТА. МОЛЯ ЗА СЪВЕТ МАЙКА МИ И БАЩА МИ СА ПРЕДОСТАВИЛИ НА СЪЩОТО ЛИЦЕ КОЛАТА ЗА ДА СИ ПРЕМЕСТИ БАГАЖА И ДО СЕГА НЕ Я Е ВЪРНАЛ И ВСЕ ОЩЕ МИ ДЪЛЖИ ПАРИТЕ. НЕ СЪМ Я ПОТЪРСИЛ ЗАЩОТО МЕ НЯМАШЕ В ГР. КАК ДА Я ОБЕВЯ КАТО КРАЖБА ИЛИ ОБСЕБВАНЕ СЪС ЖАЛБА И КЪДЕ ДА Я ПОДАМ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
lucky85bg
Младши потребител

Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ - КОЛА - ОБСЕБВАНЕ ИЛИ КРАЖБА

Мнениеот Pause » 26 Яну 2011, 11:54

Относно правната квалификация според мен е кражба.Понеже престъплението е довършено с преминаване на фактическата власт върху МПС върху дееца.Присвоителното намерение не е задължителен елемент ,който трябва да се осъществи.Разбира се ,че пак е престъпление и ако иска само да я ползва.Но вашето съгласие липсва.Най-напред ,се консултирайте с адвокат.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Яну 2011, 12:07

Правилно Ви е отговорил колегата, ако действително разполагате с договор за покупко - продажба, Вие сте придобил собствнеостта върху МПС - то, би следвало да подадете жалба в съответното Районно полицейско управление. Но относно уговорките Ви за паричен заем, за коите споменахте, и по какъв начин е документирано това, задължително е да се консултирате с адвокат, да няма после изненади, ама аз не съм искал това, пък е записано и съм се подписал и т.н. Дори е хубаво и договорът за прехвърляне на МПС - то да бъде прегледан, дали всичко е наред в него.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 26 Яну 2011, 20:20

"Колегите" отгоре с кражбата??? Каква кражба като е владял автомобила - заем за послужване. По-добре не пишете глупости, а ако сте 3 курс, минете си пак материала.

До оплакващия се - жалбите в прокуратурата. Има си образци залепени на стената. Правни квалификации си спестете - това е работа на прокурора/ да не говорим за риска от набеждаване/. Кратко и ясно в свободен текст пишете какво ви се е случило , като не забравяте да уважите прокурора в началото и края.

Сега сериозно. Казуса ви е голяма каша и колкото и банално да е намерете си адвокат. Ако повръщате кръв предполагам, че няма да седнете пред компа, а ще отидете в спешното??
nksuccess
Потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Яну 2011, 20:41

Чакайте малко, колега - колата още принадлежи на жалващия се, той не я е прехвърлил пред Нотариус. В един момент другият я отнема от владението му!2 Не става ясно дали другията я е владял, поне аз не разбрах дали е така!? Ако я е владял, то тогава ще е обсебване по чл. 206 от НК. Понякога не стават много ясни нещата или много бързаме насам - натам! :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Яну 2011, 20:43

При всички случаи си пускайте жалба и това е!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lucky85bg » 26 Яну 2011, 22:03

аз съм собственик на колата от самото начало той никога не е имал права тя е прехвърлена на мен от предишния собственик аз чрез това момче в момента в който е колата я закупих договора е подготвен от нотариуса всички документи са прехвърлени на мое име и в данъчното е на мое име. Относно уговорките ми за паричен заем документирано е чрез договор за заем пред нотариус. За двете неща имам договори с нотариално заверени подписи.
lucky85bg
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 26 Яну 2011, 22:28

nk7702n написа:Чакайте малко, колега - колата още принадлежи на жалващия се, той не я е прехвърлил пред Нотариус. В един момент другият я отнема от владението му!2 Не става ясно дали другията я е владял, поне аз не разбрах дали е така!? Ако я е владял, то тогава ще е обсебване по чл. 206 от НК. Понякога не стават много ясни нещата или много бързаме насам - натам! :D

МАЙКА МИ И БАЩА МИ СА ПРЕДОСТАВИЛИ НА СЪЩОТО ЛИЦЕ
marek972
Потребител

Мнениеот lexy21 » 26 Яну 2011, 23:43

Абе, то става /поне за мен/ ясно, че кражбата куца до пълна инвалидност, ама и тия образци на жалби /сигнали, които се разлепват из прокуратурата... :roll: Коя е тази образцова прокуратура да видя, да й се порадвам... сигурно трябва и образци на ОА в съдилищата да се разлепват... Няма да спрем да се самоизяждаме и излагаме пред чужденците :D
П.П. Към питащия - опишете си фактическата обстановка в сигнала / жалбата, приложете си копия на документите, с които разполагате, никой не изисква от Вас да давате правни квалификации на каквото и да било, нито пък някой е обвързан или нещо зависи от квалификацията, която сте дали.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Pause » 27 Яну 2011, 11:16

lucky85bg

Предполагам ,че извършителят е злоупотребил с добрините на родителите ви, защото ги е използвал ,като оръдие за престъплението.Споделям мнението на колегите вие сте си собственика аргумент 144ал2 ЗДВП и Чл18 ЗЗД.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 27 Яну 2011, 12:24

lexi21, в Пловдив има.
nksuccess
Потребител

Мнениеот lucky85bg » 27 Яну 2011, 12:41

П.П. Към питащия - опишете си фактическата обстановка в сигнала / жалбата, приложете си копия на документите, с които разполагате, никой не изисква от Вас да давате правни квалификации на каквото и да било, нито пък някой е обвързан или нещо зависи от квалификацията, която сте дали.[/quote]

tova mislq da napravq blagodarq za saveta
lucky85bg
Младши потребител

Мнениеот lucky85bg » 27 Яну 2011, 12:44

Pause написа:lucky85bg

Предполагам ,че извършителят е злоупотребил с добрините на родителите ви, защото ги е използвал ,като оръдие за престъплението.Споделям мнението на колегите вие сте си собственика аргумент 144ал2 ЗДВП и Чл18 ЗЗД.

да те са добри хора и от добротата си патим мерси за съвета
lucky85bg
Младши потребител

Назад към Наказателно право