Привет !
Моля за помощ всеки ,който може да даде мнение и насоки ,защото вече незнам какво да направя!
Става въпрос за тъпа селска история. Сина ми си намери гадже на село и се изнесе там.Няма лошо-девойката е чудесна,семейството и добро ,даже им позволиха да живеят заедно у тях(тя още е ученичка).Но имат съседи и стара фамилна вражда с тях,която се принесе върху сина ми.И без многото и без това излишни подробности стигна се до там,че след продължително заяждане съседа е издебнал сина ми в тъмното ,когато се е прибирал от работа и му е извил врата.След което сина ми се е защитил и го е ступал.(Това става пред портата на къщата ,където живее сина ми)Има свидетел ,който ги е разтървал,но не се знае кой е.След няколко дена привикват сина ми в Полицейското управление за справка,тъй като има подадена жалба срещу него и съседа си извадил медицинско свидетелство за подпухнало око .Сина ми обаче също подава жалба срещу него за системен тормоз или подобно и след разговори са стигнали до там ,че попълват декларации,че никой няма да "закача "повече другия.И реших ,че нещата вече са до тук,но не било...Градчето е малко и почти всички се познават,та от вече 4 източника научаваме,че цялото им семейство "бълват" клевети и обиди по нашето.Не ми пука ,но майка ми и баща ми са възрастни хора и за дни се поболяха като слушат ,че внука им е наркоман,че ходел да ги бие през вечер ,за да им взима парите за да си купи дрога и всевъзможни такива.Това пък убива мене.
В последствие разбирам ,че въпросния съсед е заядлив със всеки на когото може и това е начина му на живот ,но имало няколко жалби срещу него в полицейското. От всичко най-много ме е страх, че сина ми няма да удържи (защото съседа всячески се стреми да го предизвика)и ще стане една...Предложих на децата да си дойдат в София ,но приятелката на сина ми не иска да сменя училище за няколко месеца-и е права ако изобщо това е възможно.А всеки ,който се е сблъсквал със споменатия съсед ,ни предупреждава,че той рано или късно ще прави някоя глупост,щом ни е подхванал.Трябва ли да чакам да стане нещо непоправимо за да се активираме?
Та ми хрумва идея и моля за съвет , може ли , подсигурявайки си свидетел лично чул от устата на съседа клеветите да се подаде жалба или тъжба или каквото трябва .Може ли нещо друго да се направи за да го "сплаши" или поне да забави нещата докъто децата се махнат от там.Трябва ли сина ми да си направи изследвания ,че е чист и никога не е употребявал подобни неща като наркотици или това ще се изиска впоследствие от евентуално съда.Забравих да спомена,че потърсих мнение на адвокати (единия изобщо не изчака да довърша и деликатно ме "изхвърли",другия ме посъветва да не се занимавам със селски глупости ).Само че ,аз нямам спокойствие ,защото тази ситуация убива родителите ми ,убива мен, а незнам какъв ще е изхода за детето ми. Моля ,дайте съвет ! МОЛЯ ВИ !
- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съседи и стара фамилна вражда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съседи и стара фамилна вражда
Очевидно никой не може да вземе отношение по въпроса ,който ме късае . Все пак Благодаря ,че ми разрешиха изобщо да публикувам призива си за помощ. Виждам, че има хора на които се помага тук и това пак ми стига.Желая на всичко най-добро !
- edna1
- Нов потребител
Много бързате! Може да се води дело по чл. 146 или 147 от НК, но всичко, което твърдите, трябва да се докаже, иначе ще си остане в полето на селските клюки! За целта обаче Ви е нужен адвокат! Обърнете се към някого за помощ! Засега това е от мен, че отивам на дело! Успех!
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря ! Ок ,ще изчакам и ще потърся отново адвокат,който ще иска да се занимае със "селски глупости"
- edna1
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|