Честита нова година! С най- искрени благопожелания за здраве и сили, за ползотворни дела, за топлота и доброта- дарявани и получавани, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти !!!
Ситуацията е следната- за опит за извършване на престъпление в Гърция, мой приятел беше осъден по бързата процедура на 3г ефективна присъда с право на гаранция! Гаранцията е платена, документално е освободен, в момента изчаква конвой за екстрадация, но му поставиха забрана за влизане в страните фигуриращи в Шенген! Въпроса ми е - тъй като България все още не е членка на Шенген тази забрана как влиза в сила за конкретния човек, който е българин и има ли някаква вратичка тази забрана да бъде заобиколена по някакъв начин и той да продължи да пътува в Европа?
Благодаря предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Забрана Шенген
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Забрана Шенген
Благодаря Ви за отговора, но явно не сте ме разбрали правилно, не става въпрос за някой престъпник, който върлува из Европа, а за човек, на когото работата му е свързана с постоянно пътуване и наистина няма нищо общо с криминалния контингент....... ! Заради това се обърнах за помощ към този форум, тъй като наистина сте компетентни и можете да ми дадете актуална и точна информация!
- nielka
- Младши потребител
Със съдействието на нашето Консулство в Солун се свързах с адвокат Лазарос Минасидис, който пое случая, но тук прочетох някои не така добри отзиви за него и работата му............ден преди да бъде наложена забраната той ми обеща разговор със регионалния директор на незнам какво, от когото зависело дали ще има забрана или не, но ако изобщо е имало такъв разговор отговора е бил отрицателен......от вчера г-н Минасидис не ми вдига телефона, а аз ден преди това се прибрах в България и не мога да коментирам с него как да действаме от тук нататък, в смисъл дали има начин тази забрана да бъде обжалвана и да отпадне!
- nielka
- Младши потребител
От отговора Ви разбирам, че единствения начин забраната да падне е да се обжалва, което и ще направим, но има ли значение дали лицето вече е екстрадирано или не, защото имам информация, че това ще се случи на 04.01?
Относно гръцкият адвокат, прочетох някои негативни мнения и се притесних, но все пак се надявам да не е точно така при условие, че ми беше препоръчан от Консулството ! И все пак можете ли да ми препоръчате за консултация и евентуално съдействие добър адвокат практикуващ в Гърция, защото повярвайте ми там минах през ада, такова негативно отношение към българите не съм виждала никъде !
Относно гръцкият адвокат, прочетох някои негативни мнения и се притесних, но все пак се надявам да не е точно така при условие, че ми беше препоръчан от Консулството ! И все пак можете ли да ми препоръчате за консултация и евентуално съдействие добър адвокат практикуващ в Гърция, защото повярвайте ми там минах през ада, такова негативно отношение към българите не съм виждала никъде !
- nielka
- Младши потребител
Искам да попитам имат ли право гръцките власти да го накарат да подпише документ без присъствието на адвокат, защото днес се е случило точно това! Незнам от коя инстанция са отишли при него и са му обяснили, че документа, който му дават за подпис е за забрана само от страна на Гърция, а не за Шенген? И така лесно ли падат тези забрани при условие, че до вчера имаше такава за Шенген???
- nielka
- Младши потребител
Да, стана ясно какво е подписал- отказ за обжалване на забрана наложена само за Гърция /7г няма право да стъпва там/! Забраната за Шенген някак странно е отпаднала, явно е дело на адвоката, предстои да се видим с него тук в София, за да говорим /има кантора на бул.Васил Левски/! Междувременно вчера екстрадираха лицето и вече си е у дома!
- nielka
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|