Здравейте,
интересува ме - при една присъда - 6 месеца пробация заради ПТП, след изтичане на пробацията, ако ме подведат по друго дело - леко без минимална граница - означава ли това ефективна присъда задължително? Имам предвид че пробацията ми свърши преди месеци но не са минали 3 години.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пробация и последващо дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пробация и последващо дело
Не означава задължително ефективна присъда, но без адвокат може и да не може да Ви се размине..
- sunshine_75
- Потребител
Re: Пробация и последващо дело
Пробацията е наказание, както всяко друго, но за разлика от лишаването от свобода с изпитателен срок, след изтърпяването й не се задейства правен механизъм, който да утежни положението на правонарушителя. Това с което се съобразява съде е, че вече сте били осъждан, макар и на пробация. Т.е. в този 3-годишен срок след приключване на изпълнението на наказанието "пробация" Вие се водите осъждан и това може да наклони везните към по-тежко наказание. Това наказание може да бъде отново "пробация" с приложението на чл.55,ал.1, т.2 б."б", зависи от тежеста на извършеноето правонарушение, налице ли са "изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства", които се преценят в хода на съдебното следствие и т.н.
Така че, за извършено престъпление след изпълнение на наказанието пробация, не се налага задължително наказание л.с., а може отново пробация, но примерно с по-дълъг срок и/или с допълнителни пробационни мерки освен задължителните.
Така че, за извършено престъпление след изпълнение на наказанието пробация, не се налага задължително наказание л.с., а може отново пробация, но примерно с по-дълъг срок и/или с допълнителни пробационни мерки освен задължителните.
- L_Tabakow
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|