начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Изнудване чрез заплаха.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изнудване чрез заплаха.

Мнениеот abalex » 05 Дек 2010, 13:32

Казусът е следния:
Моя близка ми сподели, че дъщеря и е изнудвана от бившият и приятел за пари, като за целта той е отправил заплаха, че ще отиде у тях и ще каже на баща и, че майка и си има любовник. Въпросът е деликатен, тъй като съпругът е много ревнив и последствията от това ще са много лоши. Между временно бившият приятел продължава да звъни по телефона на дъщеря и, да изпраща електронни съобщения, както и да я причаква по града.
Въпросът е какво трябва да се направи, за да престане този тормоз и как да стане без да се вдига много шум.
abalex
Нов потребител

Re: Изнудване чрез заплаха.

Мнениеот mido7828 » 05 Дек 2010, 21:15

Без да се вдига много шум значи.... :mrgreen:
Мама му стара,първо това не е никакво изнудване а съвсем елементарен битов проблем.Та..идеята ми е:
Дъщерята да запише разговорите по мобилния,след това да ги "пусне" на бившия с коментар,че е приложен записа към жалба до "кварталния".Това е.На първо четене.
След това ако бившият продължава... :twisted: ,е време да се изкажат компетентните бъдещи юристи,прависти и т.н. :wink:
Юридически не-грамотен но готин
mido7828
Нов потребител

Мнениеот abalex » 05 Дек 2010, 22:57

mido7828 написа:Без да се вдига много шум значи.... :mrgreen:
Мама му стара,първо това не е никакво изнудване а съвсем елементарен битов проблем.Та..идеята ми е:
Дъщерята да запише разговорите по мобилния,след това да ги "пусне" на бившия с коментар,че е приложен записа към жалба до "кварталния".Това е.На първо четене.
След това ако бившият продължава... :twisted: ,е време да се изкажат компетентните бъдещи юристи,прависти и т.н. :wink:

Да, първо и аз така предложих, но като се замислих записът не може да послужи, като доказателство, тъй като не е направен по надлежния ред. Фактически ще се наруши чл.32 ал.2 от Конституцията на РБ " Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи".
Благодаря за коментара, но моля да се изкаже някой по компетентен!
abalex
Нов потребител

Мнениеот mido7828 » 09 Дек 2010, 19:43

Офф...Не ми цитирай конституцията...рожбе :P ,по-компетентните нема да ти отговорят даже :lol: ,защото...мама му стара,как да се изразя..НЯМА НА КАКВО...
Този"телефонен терорист" не може да няма уязвимо място,просто помисли...надцакайте го .. :twisted:
Юридически не-грамотен но готин
mido7828
Нов потребител

Назад към Наказателно право