Казусът е следния:
Моя близка ми сподели, че дъщеря и е изнудвана от бившият и приятел за пари, като за целта той е отправил заплаха, че ще отиде у тях и ще каже на баща и, че майка и си има любовник. Въпросът е деликатен, тъй като съпругът е много ревнив и последствията от това ще са много лоши. Между временно бившият приятел продължава да звъни по телефона на дъщеря и, да изпраща електронни съобщения, както и да я причаква по града.
Въпросът е какво трябва да се направи, за да престане този тормоз и как да стане без да се вдига много шум.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изнудване чрез заплаха.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изнудване чрез заплаха.
Без да се вдига много шум значи....
Мама му стара,първо това не е никакво изнудване а съвсем елементарен битов проблем.Та..идеята ми е:
Дъщерята да запише разговорите по мобилния,след това да ги "пусне" на бившия с коментар,че е приложен записа към жалба до "кварталния".Това е.На първо четене.
След това ако бившият продължава... ,е време да се изкажат компетентните бъдещи юристи,прависти и т.н.
Мама му стара,първо това не е никакво изнудване а съвсем елементарен битов проблем.Та..идеята ми е:
Дъщерята да запише разговорите по мобилния,след това да ги "пусне" на бившия с коментар,че е приложен записа към жалба до "кварталния".Това е.На първо четене.
След това ако бившият продължава... ,е време да се изкажат компетентните бъдещи юристи,прависти и т.н.
Юридически не-грамотен но готин
- mido7828
- Нов потребител
mido7828 написа:Без да се вдига много шум значи....
Да, първо и аз така предложих, но като се замислих записът не може да послужи, като доказателство, тъй като не е направен по надлежния ред. Фактически ще се наруши чл.32 ал.2 от Конституцията на РБ " Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи".
Благодаря за коментара, но моля да се изкаже някой по компетентен!
- abalex
- Нов потребител
Офф...Не ми цитирай конституцията...рожбе ,по-компетентните нема да ти отговорят даже ,защото...мама му стара,как да се изразя..НЯМА НА КАКВО...
Този"телефонен терорист" не може да няма уязвимо място,просто помисли...надцакайте го ..
Този"телефонен терорист" не може да няма уязвимо място,просто помисли...надцакайте го ..
Юридически не-грамотен но готин
- mido7828
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|