- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказателно постановление - давност и процедура при връчване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Наказателно постановление - давност и процедура при връчване
Здравейте, на 06.06.10 г. връщайки се от Тетевен с мъжът ми катастрофирахме. Ние се движехме по главен път и от пресечката вдясно излезе кола, която не спря на знак стоп и ни блъсна странично. Дойдоха полицаите, написаха протокол за ПТП и на виновника според тях написа АКТ и си тръгнахме. До тук добре, но проблема дойде от там когато от застрахователната компания не ми изплатиха стотинка с оправданието, че техния клиент ще обжалва наказателното постановление. От тогава минаха 4 месеца, днес отидох до КАТ за да проверя какво става и от там ми съобщиха, че в техният регистъра пише, че лицето не получило наказателното постановление. Въпросът ми е как така не е? И колко време е давността на наказателното постановление? Как така тази жена все още кара кола и дори не си е понесла последиците от това, че не спира на стоп и за малко не ме убива.
- d_plachkova
- Нов потребител
Re: Наказателно постановление - давност и процедура при връчване
Занапред си сключвайте Каско и не се надявайте на ГО...
Между впрочем - застрахователя Ви мотае
Между впрочем - застрахователя Ви мотае
- dimist
- Потребител
d_plachkova написа:Здравейте, на 06.06.10 г. връщайки се от Тетевен с мъжът ми катастрофирахме. Ние се движехме по главен път и от пресечката вдясно излезе кола, която не спря на знак стоп и ни блъсна странично. Дойдоха полицаите, написаха протокол за ПТП и на виновника според тях написа АКТ и си тръгнахме. До тук добре, но проблема дойде от там когато от застрахователната компания не ми изплатиха стотинка с оправданието, че техния клиент ще обжалва наказателното постановление. От тогава минаха 4 месеца, днес отидох до КАТ за да проверя какво става и от там ми съобщиха, че в техният регистъра пише, че лицето не получило наказателното постановление. Въпросът ми е как така не е? И колко време е давността на наказателното постановление? Как така тази жена все още кара кола и дори не си е понесла последиците от това, че не спира на стоп и за малко не ме убива.
Претенции за разглеждане и определяне на застрахователно обезщетение - за претърпени вреди, се одобряват от застрахователите, само в случаите, при които ПТП, е настъпило - при доказана вина на притежателя на застраховката "ГО"(!) и в тази връзка - след като са изтекли сроковете за обжалване на НП (или същото, не е отменено, след обжалване по съдебен ред).
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Привет,
Преди три години по аналогичен случай и аз претърпях ПТП. На третия или четвъртия ден отидох при застрахователя на виновният водач, направиха оглед, изпратиха ме на стенд за проверка на предницата и след около две седмици ми преведоха обезщетението.
Сигурен съм, че за този период на другият водач все още не му е било издадено НП.
И обратен случай; с моя бус ударих две коли и макар, че не бе по моя вина АУАН-а го отнесох аз. В последствие обжалвах и той „падна” Но в това време моя застраховател беше изплатил обезщетенията на другите участници в ПТП.
Преди три години по аналогичен случай и аз претърпях ПТП. На третия или четвъртия ден отидох при застрахователя на виновният водач, направиха оглед, изпратиха ме на стенд за проверка на предницата и след около две седмици ми преведоха обезщетението.
Сигурен съм, че за този период на другият водач все още не му е било издадено НП.
И обратен случай; с моя бус ударих две коли и макар, че не бе по моя вина АУАН-а го отнесох аз. В последствие обжалвах и той „падна” Но в това време моя застраховател беше изплатил обезщетенията на другите участници в ПТП.
- nikodim77
- Активен потребител
nikodim77 написа:Привет,
...Възможно е, но преди 3 години!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|