начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

наказателно право

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наказателно право

Мнениеот pitq6662 » 14 Мар 2010, 15:10

Имам дело за престапление от общ характер.Ние сме 2ма обвиняеми но другият не е в БГ.и срещу него се води задочно.Аз на 1то заседание сам се признал за виновен но заради другият човек с мен делото се гледа по Общият ред...Сьдьт ще ми даде ли присьда под минималния размер.Има ли Тьлкувателни решения на ВКС.за случай като моя.
pitq6662
Нов потребител

Re: наказателно право

Мнениеот pitq6662 » 16 Юли 2010, 18:13

знам отговора на вапросите си,ако някой го интересува нека пита
pitq6662
Нов потребител

Мнениеот andy70 » 16 Юли 2010, 18:18

Ами като знаеш, защо питаш? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот anette » 16 Юли 2010, 18:41

Бреййй, то и на мен не ми е добре от тази жега, ама някои от нас съвсем са изтрещяли.
Задава си въпросче човекът, а после заявява, че знае отговора и дори може и на друг да каже.... :mrgreen:
anette
Младши потребител

Мнениеот street » 17 Юли 2010, 16:08

хехе , то било много лесно, питаш във форума - безплатно ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот svettoslav » 17 Юли 2010, 17:20

pitq6662 написа:Имам дело за престапление от общ характер.Ние сме 2ма обвиняеми но другият не е в БГ.и срещу него се води задочно.Аз на 1то заседание сам се признал за виновен но заради другият човек с мен делото се гледа по Общият ред...Сьдьт ще ми даде ли присьда под минималния размер.Има ли Тьлкувателни решения на ВКС.за случай като моя.

Между другото-има.Точно за случай като Вашия.
Има обаче и т.нар. "Адвокатски решения".Чл.36,ал.1 ЗАдв. ясно казва.
Това,че не може да "съкратеното" не изключва слизане под минимума.Но тука вече има мнооооооооого,много въпроси за изясняване.Те са по вашия случай.Дано ви оправдаят в крайна сметка.Ако не може,може по чл.55 НК.Би трябвало да го знаете.Щом за тълкувателни решения споменавате.Какво е за вас чл.58/55 НК?
Айде,успех, и да не забравите да ни уведомите какво е станало.Ако нещо се обърка-ще обжалваме :!:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 19 Юли 2010, 12:04

и какво му пречеше на прокурорът да ги раздели материалите ?
marek972
Потребител

Мнениеот leator » 19 Юли 2010, 12:35

Човекът е задал въпроса си през март, не е получил отоговор, но междувременно явно е проиграл на практика казуса. Затова сега - юли пише, че вече може да каже отговора.
Достойно поведение, а не да го нападате, че бил питал, пък после бил казал че знае...
leator
Потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Юли 2010, 12:40

marek972 написа:и какво му пречеше на прокурорът да ги раздели материалите ?
и какво му пречеше на прокурорът да ги раздели материалите ?

Същото,което му "пречи" да повдигне обвинение по 124 НК,а от друга страна го мотивира да внесе ОА по чл.115,макар и да знае,че не е умишлено.
Нарича са "съкратено съдебно следствие пред първата инстанция". :)
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право