начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Помощ - търся адвокат!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ - търся адвокат!

Мнениеот pam4i » 10 Юни 2010, 12:53

Проблемът ми е следният.
Преди десет години разбрах, че съм станала поръчител на два кредита към банка . Веднага потърсих адвокат и направих възражение за това до банката, прокуратурата и полицията.
През този етап от време ми бяха направени три графологични експертизи, които установиха, че подписите по договорите не са мои. Да но докато траеше всичко това изминаха десет месеца, период за който ми удържаха суми от заплатата. Аз се оказах, че съм единственният работещ "поръчител".
След 10години прехвърляне на документации и папки между прокуратура и слудствие едва вчера ми връчиха постановление за частично прекратяване на наказателното производство. Прокурорът постановява това;
Лицата "Х" и "У", които са получили кредитите не могат да се квалифицират като "измамливи". Считам, че по-скоро би могла да се търси деликатна отговорност от заинтересуваните страни спрямо евентуални деликвенти, определени от тях. Всички възможни действия по разследването са извършени, но НП слудва да бъде прекратено, поради липса на състав от престъпление по отношение на титулярите по кредитите.
Сумите, които са преведени на банката от страна на работодателя, не могат да се възстановят защото банката не давала информация какви са били те.
Ще съм Ви много благодарна за всеки съвет.
Имам ли някакви шансове при обжалване. Днес се срещнах с адвокат, който в прав текст ме запита " Коя си ти? Как мислиш да спечелиш в един малък град срещу авторитетна банка и такива обиграни хора?"
Дори и след толкова много години не мога да се премиря със станалото, ето защо търся специалист.
pam4i
Младши потребител

Re: Помощ - търся адвокат!

Мнениеот REVOLUTION » 10 Юни 2010, 13:15

Oтносно наказателноправната част от въпроса Ви , трябва да се прочете изцяло постановлението , за да се прецени има ли нужда от обжалване от ваша страна или не.Предполагам , че спрямо кредитополучателите ще бъдат повдигнати само обвинения за изготвяне на неистински документи-договорите за поръчителство с вашия подпис.
Иначе ако фактите са такива каквито ги изнасяте , не виждам никакъв проблем да осъдите банката да Ви върнат парите , че и малко лихвица отгоре.

П.П. Обаче този период 10 години много ме притеснява.Преди колко време са Ви удържани парите?

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот pam4i » 10 Юни 2010, 16:56

Благодаря за отговора.
Сумите са удържани за периода 01.01.2002 г. до 15.11.2002 г.
Общият размер е 700 лева.
След три дни заминавам в чужбина за четири месеца по работа.
Нуждая се от адвокат, който да ме представлява. Тоест да действа сам от мое име.
Възможно ли е това?
Не искам да изпусна срока за обжалване, защото от постановлението разбрах, че лицата, които са измислили схемата ще излязат накрая " по чисти и от водата".
Общия брой на взематите кредити от тях е четири броя на стойност 165 000 лева.
В схемата са замесени; бивш директор на банката и инспектор по кредитите.
Всички договори са изпипани отлично.
Всичките 18 поръчители са се разписали върху договорите. Аз съм единственния "поръчител" на когото подписът върху договорите не е положен от титуляра.
Въобще този подпис като не е мой може ли да се говори за договор?
Благодаря предварително.
pam4i
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 10 Юни 2010, 17:21

Възможно е да си наемете адвокат , който да Ви представлява , действайте бързо , колегата трябва да проучи внимателно документите , защото най-вероято вземането Ви за 700 лв. е погасено по давност , за съжаление.
Иначе постановлението може да се обжалва.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Наказателно право