- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
основания за клевета?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
основания за клевета?
Здравейте, имам нужда от малко помощ. С приятелката ми се разделихме наскоро и тя си замина за София откъдето е родом. Въпроса е там, че аз искам да запазим нормални човешки взаимоотношения, но тя ме реже отвсякъде и не иска да има никаква връзка с мен. Единствената ни възможна връзка е по телефеона (доколкото може да се нарече "възможна"). И затова аз и звъня, но ако вдигне (което е рядко), тя ме обижда и нарежда и въобще не ми дава думата да и кажа, че просто искам да си останем поне познати. А когато все пак съм имал възможност да и го кажа тя е казвала, че не иска да ме чува и вижда никога повече. Наранен аз продъжавам да и звъня по няколко пъти на ден неодумяващ защо иска така. Нито я заплашвам нито нищо, но тя ме заплаши, че ще подаде жалба в полицията. Въпроса ми е: Има ли право да подаде жалба и ако има аз имам ли основание да я съдя за клевета, защото ако може да подаде жалба 100% ще ме обрисува като някакъв психопат, а аз това няма да го търпя.
Моля помогнете ми и ми кажете и ме посъветвайте за вариантите, които стоят пред мен!
Благодаря!
Моля помогнете ми и ми кажете и ме посъветвайте за вариантите, които стоят пред мен!
Благодаря!
- minded
- Нов потребител
Re: основания за клевета?
няма ли никой компетентен по въпроса, който може да помогне..
- minded
- Нов потребител
... написа:minded написа:
Благодаря!
После спирате да тормозите момичето по какъвто и да е начин.
Това не е помощ. Прекалено сте пристрастна, за да дадете обективно мнение, а дори не сте запозната със фактите по случая. Знам, че жените сте солидарни, но ако исках солидарност и да ме изкарват психопат щях да пусна темата във форума на Космополитан. Бъдете жива и здрава, но ви моля щом нямате юридическите познания по въпроса, който зададох просто не се месете.
- minded
- Нов потребител
Я, още един
Да видим фактите:
Не знам- фактите в първият ти пост и твърдението
дали пък не навеждат към разни мисли? Ти как мислиш?
Не съм специалист, но определено ти трябва медицинска помощ ( от сега мога да кажа, че посещение при специалист по УНГ е излишен, така щото явно си чул казаното)след като категорично ти е заявено, че отсрещната страна НЕ желае каквито и да е контакти с теб ти продължаваш за я тормозиш по телефона ?!?
( без да ме въвличаш в женска солидарност, че още съм блага )
От правна страна, г`усин Нормален, тя, ответната страна, може да ти натресе проблеми, но не чак съществени.
Ти дали би могъл да и отговориш подобаващо?- винаги можеш да предявиш, каквито ти хрумнат претенции пред съда, но при изложените факти ще си от страната на булката.
Ясна ли съм?
Да видим фактите:
Единствената ни възможна връзка е по телефеона
И затова аз и звъня
Наранен аз продъжавам да и звъня по няколко пъти на ден
ако може да подаде жалба 100% ще ме обрисува като някакъв психопат
Не знам- фактите в първият ти пост и твърдението
да ме изкарват психопат
дали пък не навеждат към разни мисли? Ти как мислиш?
Не съм специалист, но определено ти трябва медицинска помощ ( от сега мога да кажа, че посещение при специалист по УНГ е излишен, така щото явно си чул казаното)след като категорично ти е заявено, че отсрещната страна НЕ желае каквито и да е контакти с теб ти продължаваш за я тормозиш по телефона ?!?
( без да ме въвличаш в женска солидарност, че още съм блага )
От правна страна, г`усин Нормален, тя, ответната страна, може да ти натресе проблеми, но не чак съществени.
Ти дали би могъл да и отговориш подобаващо?- винаги можеш да предявиш, каквито ти хрумнат претенции пред съда, но при изложените факти ще си от страната на булката.
Ясна ли съм?
- Гост.
- Старши потребител
Уважаеми minded, така както сте описал ситуацията няма извършено престъпление от Ваша страна, но това не пречи на приятелката ви да се обърне към полицията и да им разкаже тази история . Как ще продължи одисеята нататък зависи от това какъв е бил разказа на вашата приятелка пред служителите на МВР, но проблеми ще си навлечете, колкото и малки да са.
Не допускайте да бъде подадено оплакване в полициата с/у вас, без значение, че сте невинен!!!
За клевета не може да става дума тук. Ето текста от НК, в който е регламентирана клеветата : Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.
Ако приятелката ви припише извършването на някакво престъпление, което не сте извършил, едва тогава може да реагирате и да образувате Частно наказателно дело срещу нея, позовавайки се на този член.
Не допускайте да бъде подадено оплакване в полициата с/у вас, без значение, че сте невинен!!!
За клевета не може да става дума тук. Ето текста от НК, в който е регламентирана клеветата : Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.
Ако приятелката ви припише извършването на някакво престъпление, което не сте извършил, едва тогава може да реагирате и да образувате Частно наказателно дело срещу нея, позовавайки се на този член.
Говори, за да те видя! - Сократ
- winnerbg
- Младши потребител
Психопат е обида, по смисъла на лексическите правила.
В момента няма термин - идиоти, кретени, олигофрени, а І степен на намалена изостаналост, ІІ степен и т.н.
В момента няма термин - идиоти, кретени, олигофрени, а І степен на намалена изостаналост, ІІ степен и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
winnerbg написа:Уважаеми minded, така както сте описал ситуацията няма извършено престъпление от Ваша страна, но това не пречи на приятелката ви да се обърне към полицията и да им разкаже тази история . Как ще продължи одисеята нататък зависи от това какъв е бил разказа на вашата приятелка пред служителите на МВР, но проблеми ще си навлечете, колкото и малки да са.
Благодаря много!
- minded
- Нов потребител
winnerbg написа:Уважаеми minded, така както сте описал ситуацията няма извършено престъпление от Ваша страна, но това не пречи на приятелката ви да се обърне към полицията и да им разкаже тази история . Как ще продължи одисеята нататък зависи от това какъв е бил разказа на вашата приятелка пред служителите на МВР, но проблеми ще си навлечете, колкото и малки да са.
извинявам се отново, но искам да ви попитам, а тя възоснова на кой член може да подаде жалба срещу мен?
- minded
- Нов потребител
По никой член. Хората много пъти се плашат с прокуратура, с лудница и т.н., но никога това не е лоста на взаимното разбирателство.
Разбирате сам, че една жена, може да не се реши да се свърже за Вас с брак, деца и т.н., поради липсата Ви на собствени качества.
Трябва да се озорите, да изкарате една частна казарма някъде - рафтинг, ски, минаване пеш по пътя Владая-Мърчаево. Посещение на гарата в Мездра и т.н.
Щом като е хоризонтална, Вашата приятелка, това не Ви прави и Вас хоризонтален. Гледайте филмите "Куриер", "Брат" 1 и 2, "Ворошиловски стрелец", Бригада", някой филм със Стив Маккуин и т.н.
Мъжът трябва да вдъхва увереност и от пръв поглед да се хареса на едно момиче, иначе ще чака брадата му да порасте още.
Разбирате сам, че една жена, може да не се реши да се свърже за Вас с брак, деца и т.н., поради липсата Ви на собствени качества.
Трябва да се озорите, да изкарате една частна казарма някъде - рафтинг, ски, минаване пеш по пътя Владая-Мърчаево. Посещение на гарата в Мездра и т.н.
Щом като е хоризонтална, Вашата приятелка, това не Ви прави и Вас хоризонтален. Гледайте филмите "Куриер", "Брат" 1 и 2, "Ворошиловски стрелец", Бригада", някой филм със Стив Маккуин и т.н.
Мъжът трябва да вдъхва увереност и от пръв поглед да се хареса на едно момиче, иначе ще чака брадата му да порасте още.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Непрестанното Ви звънене си е форма на психопатия и налудност, по описаното от Вас самия. Оставете момичето намира. Освен Вашите желания за "нормално познанство", и тя има право да не желае да Ви вижда и чува. По-разумно би било да се възползва от възможността да блокира Вашите входящи телефонни обаждания.
- sunshine_75
- Потребител
sunshine_75 написа:Непрестанното Ви звънене си е форма на психопатия и налудност, по описаното от Вас самия. Оставете момичето намира. Освен Вашите желания за "нормално познанство", и тя има право да не желае да Ви вижда и чува. По-разумно би било да се възползва от възможността да блокира Вашите входящи телефонни обаждания.
айде пак жена...
- minded
- Нов потребител
Жените се плашат от шамари, бой и такива неща. Но постепенно престават да се плашат от такива неща. Така, че не се знае, според мен имате шанс.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Жените се плашат от шамари, бой и такива неща. Но постепенно престават да се плашат от такива неща. Така, че не се знае, според мен имате шанс.
жалко е, че винаги ще има хора, които да заплашват по този начин, но аз винаги съм бил на мнение, че никога не можеш да постигнеш резултат така. за резултат с жена се изискват 2 неща: добро и постоянство, тогава има поне шанс...това се мъча и аз...засега с обратен ефект обаче..
Благодаря!
- minded
- Нов потребител
Е аз не разбирам - тя в София, вие в друг град, тя не иска да ви вижда - вие искате да останете приятели???
Или искате да си я върнете или си хабите времето. Какви приятели, какви 5 лева..... ще си говорите по телефон ли? Какво ще си казвате?
Може да пусне жалба за тормоз - ще излязат десетки че и стотици позвънявания от вашия телефон - казаха ви по-горе, пращайте смс-и, макар че тя винаги може да каже, че смс-ите са едни, а като ви вдигне е друго - все пак ако се стигне до натопяване дела и т.н. и тя ще има адвокат.
Та, какво печелите или губите вие:
Вариант 1 - продължавате да звъните - тя ви намразва още повече и най-много да си имате работа с полиция съд и т.н.
Вариант 2 - пращате й един смс - пожелавате й попътен вятър и оставяте отворена страница - живеете си живота и така. Отделно, може всеки месец да напомняте с смс-и, че може да разчита на вас.
Успех пич
Или искате да си я върнете или си хабите времето. Какви приятели, какви 5 лева..... ще си говорите по телефон ли? Какво ще си казвате?
Може да пусне жалба за тормоз - ще излязат десетки че и стотици позвънявания от вашия телефон - казаха ви по-горе, пращайте смс-и, макар че тя винаги може да каже, че смс-ите са едни, а като ви вдигне е друго - все пак ако се стигне до натопяване дела и т.н. и тя ще има адвокат.
Та, какво печелите или губите вие:
Вариант 1 - продължавате да звъните - тя ви намразва още повече и най-много да си имате работа с полиция съд и т.н.
Вариант 2 - пращате й един смс - пожелавате й попътен вятър и оставяте отворена страница - живеете си живота и така. Отделно, може всеки месец да напомняте с смс-и, че може да разчита на вас.
Успех пич
- nikiboy
- Потребител
Не стига, че се държи детински, ами и си позволява да дава мнение относно доказан юрист като колегата Ianeva. Май сте объркали форума, тук не е искрено и лично.
- A.Pato
- Потребител
абе, я кажи що се скарахте , тъй и тъй сме се заговорили;
къде бехте , та тя се прибра в софия след раздялата
па и защо така таз любов някак приключи , изведнъж неочаквано и ето-психопат и т.н.?!
аз не съм жена : питам -от солидарност
- miriam
- Потребител
Лелеее, какво го направихте младежа...човекът влюбен до уши, вие го наметохте и насметохте - психар бил, не знам си какво...комай и вие не сте били влюбени? Не сте ли пращали любовни писма/sms-и/e-mail-и? А, стига бе! Човекът и да иска, не може да се спре. А че имало и птички и пчелички, други момичета и тям подобни - като си влюбен, има само една-единствена жена/мъж - а любовта е лудост!
Ще му мине след ден, два...месец...година, може би....язък за загубеното време, но дано го направи по-мъдър следващия път.
Само това за женската солидарност беше глупаво малко, но ще се научи
sms-те няма как да ги ограничи момата да не ги получава/входящите повиквания може. Но наистина не е много хубаво да я тормозиш, може пък и да си има ново гадже, ще вземе да стене конфуз...
А и жена-софиянка и младеж - провинциалист...зривоопасна комбинация, не за всяка ситуация, като гръцки огън. Софиянките са ...по-така ... а провинциалистите...по-онака...малко като лоша прогноза от хороскоп - нейната Луна е в квадрат с неговия Марс тежка поличба...
Що не отиде на концерта на АЦ/ДЦ, цяла София сега се тресе и кънти, аз тях не ги долюбвам много, дано скоро млъкнат
И си избий от главата тез черни мисли за клевета, но бъди все пак малко по-тактичен с девойката - като няма-няма, и туй-то!
Ще му мине след ден, два...месец...година, може би....язък за загубеното време, но дано го направи по-мъдър следващия път.
Само това за женската солидарност беше глупаво малко, но ще се научи
sms-те няма как да ги ограничи момата да не ги получава/входящите повиквания може. Но наистина не е много хубаво да я тормозиш, може пък и да си има ново гадже, ще вземе да стене конфуз...
А и жена-софиянка и младеж - провинциалист...зривоопасна комбинация, не за всяка ситуация, като гръцки огън. Софиянките са ...по-така ... а провинциалистите...по-онака...малко като лоша прогноза от хороскоп - нейната Луна е в квадрат с неговия Марс тежка поличба...
Що не отиде на концерта на АЦ/ДЦ, цяла София сега се тресе и кънти, аз тях не ги долюбвам много, дано скоро млъкнат
И си избий от главата тез черни мисли за клевета, но бъди все пак малко по-тактичен с девойката - като няма-няма, и туй-то!
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Зависи как формулира жалбата до полицията и особено ако каже че си я заплашвал,което е престъпление.Но от своя страна тя върши престъпление макар и по тел. изнесено от вас като факт 146НК.Но съмото обаждане от вас не е престъпление но не е и морално. Съвет бих си спестил неприятностите ....
Въпреки че вие един вид я безпокоите и тормозите
Въпреки че вие един вид я безпокоите и тормозите
-
Pause - Активен потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|