начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

казус - двама братя са съсобственици на две къщи

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

казус - двама братя са съсобственици на две къщи

Мнениеот solaris_ » 10 Юли 2007, 23:04

Имам следния казус.Двама братя са съсобственици на един на две къщи.
Единия брат е заключил едната къща и не дава на другия да влиза.Въпроса ми е има ли наличие на самоуправство?
solaris_
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 10 Юли 2007, 23:22

Чл. 323. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който самоволно, не по установения от закона ред, осъществи едно оспорвано от другиго свое или чуждо действително или предполагаемо право, се наказва в немаловажни случаи с лишаване от свобода до пет години и глоба до хиляда лева.
eklekti4kata
Потребител

Re: казус

Мнениеот Skaramush » 20 Юли 2007, 12:42

solaris_ написа:Имам следния казус.Двама братя са съсобственици на един на две къщи.
Единия брат е заключил едната къща и не дава на другия да влиза.Въпроса ми е има ли наличие на самоуправство?

Да
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
Skaramush
Младши потребител

Назад към Наказателно право