- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокати и младши адвокати и смисъла от него
|
|
Re: Изпит за адвокати и младши адвокати и смисъла от него
извинете за спама - пратих си скайпа.
А сега по темата - благодаря на колегата за мнението, че разбирам материята, но ако знаете колко други, които я разбират не си взеха изпита... Така че май има доза късмет. Според мен на мен ми помогна спокойствието. Другото е да си разчетете времето при казусите, защото не стига. Най- добре е да си направите схема на отговорите с текстовете от закона и после да пишете. И то не повече от 4-5 изречения на въпрос. Обаче въпросният семинар е много полезен.
А сега по темата - благодаря на колегата за мнението, че разбирам материята, но ако знаете колко други, които я разбират не си взеха изпита... Така че май има доза късмет. Според мен на мен ми помогна спокойствието. Другото е да си разчетете времето при казусите, защото не стига. Най- добре е да си направите схема на отговорите с текстовете от закона и после да пишете. И то не повече от 4-5 изречения на въпрос. Обаче въпросният семинар е много полезен.
- mimi_sharkova
- Потребител
Тая тема на раздел "Запознанства" я обърнахте! Хайде моля Ви колеги малко по-сериозно и по темата!
Посочените по-горе дати от колегата dimitur_vg потвърдени ли са, някой има ли информация, наистина това ли са датите?
Посочените по-горе дати от колегата dimitur_vg потвърдени ли са, някой има ли информация, наистина това ли са датите?
- keith_flint69
- Потребител
И двата ми поста бяха свързани с конкретни съвети за изпита, тък като съм се явявала и съм го взела, смятах, че мога да помогна. Щом ви звучи несериозно, спирам да пиша и ви желая успех.
- mimi_sharkova
- Потребител
mimi_sharkova написа:И двата ми поста бяха свързани с конкретни съвети за изпита, тък като съм се явявала и съм го взела, смятах, че мога да помогна. Щом ви звучи несериозно, спирам да пиша и ви желая успех.
Напротив, защо ще спираш да пишеш?!аз съм ти чела мненията от миналата година по повод изпита и съм останала с доста добри впечатления от познанията в материята. а и мисля, че всяка информация ще ни е от полза , говоря за всички на които ни предстои да се явяваме на изпита през юни.Така че не спирай да пишеш, моля те!
- kotseva
- Нов потребител
Колеги помагайте и предварително брагодаря за отзивчивостта Ви,а проблема е следният-Трябва ми декларация по чл.5,ал.2 от ЗА,но никъде не я отрих,а в Н-ската АК я нямат за да я предоставят при подаване на заявление за вписване,моля ако някой може да ми я изпрати на e-поща plamen_sabev1968@abv.bg СПЕШНОООООООО
- muncho_6
- Нов потребител
Аз вече подадох документи, въпреки, че никъде няма официлано обявени дати за изпита.
- dprodanov
- Младши потребител
Смисъл от изпита няма, даже мисля, че е незаконен, но трябва някой сериозно да се заеме да докаже това. Адвоката е свободна професия и не бива да има никакви ограничения, освен юридическа диплома и правоспособност. Пазарът ще отсее кой да остане и кой да си търси друго призвание. Това е в общи линии моето мнение.
- Bai_Ganjo
- Потребител
Всъщност малко след последния изпит реших да пусна анкета за да разбера какво мислят юристите по този въпрос
Не съм пускал резултатите тук, но сега ги пускам: повечето юристи смятат, че има смисъл от този изпит, но те са с единици повече от тези, които смятат, че е излишен.
Съветите, които мога да Ви дам за да си вземете изпита: прочетете внимателно всички досегашни тестове, които са давани. По всеки въпрос търсете сами верния отговор, поровете в практиката. За това са нужни два дни. Прочетете новия ГПК поне два пъти. Акцент върху ЗЗД и Семейния кодекс - това ще ви ползва и на казусите. Прочетете ПВ. Решавал съм много казуси, във всеки казус има вписване. Практическото значение на този нормативен акт - знаете, е огромно.
Принтнете си основните Тълкувателни решения по основните граждански норми - знаете ги кои са: 19 ЗЗД, 20 и следващите от СК, тези за суперфицията също... към 20-30 са. Чели сте ги, прочетете ги пак. Наказателните ТР от Общата част също.
Това е. Примирете се, че каквото и да стане, няма да минете без късмет. Този изпит се взима 50% със знания и 50% с късмет.
Не съм пускал резултатите тук, но сега ги пускам: повечето юристи смятат, че има смисъл от този изпит, но те са с единици повече от тези, които смятат, че е излишен.
Съветите, които мога да Ви дам за да си вземете изпита: прочетете внимателно всички досегашни тестове, които са давани. По всеки въпрос търсете сами верния отговор, поровете в практиката. За това са нужни два дни. Прочетете новия ГПК поне два пъти. Акцент върху ЗЗД и Семейния кодекс - това ще ви ползва и на казусите. Прочетете ПВ. Решавал съм много казуси, във всеки казус има вписване. Практическото значение на този нормативен акт - знаете, е огромно.
Принтнете си основните Тълкувателни решения по основните граждански норми - знаете ги кои са: 19 ЗЗД, 20 и следващите от СК, тези за суперфицията също... към 20-30 са. Чели сте ги, прочетете ги пак. Наказателните ТР от Общата част също.
Това е. Примирете се, че каквото и да стане, няма да минете без късмет. Този изпит се взима 50% със знания и 50% с късмет.
- tapizaushi
- Потребител
някой да вземе да го обяви ли този изпит някъде, ей така за разнообразие
- dprodanov
- Младши потребител
Извинете за са спама, но го пиша, защото колеги ми пишат на лични: НЕ МОГА ДА ПРАЩАМ СЪОБЩЕНИЯ, не знам защо, моля модераторите дасе включат. Когато се опитам да пратя съобщение - излиза надпис "не сте избрали получател" при условие, че съм избрала. Пак се извинявам за спама.
- mimi_sharkova
- Потребител
Мими, пробвай с друг браузър, може твоя да е бъгав.
А сега по темата - защо сайта http://www.vas.bg е толкова занемарен ? Няма новини, няма подробности за изпита, няма насоки, които да са и в най-малка степен в подкрепа на желаещите да се явят ?
Отсякъде сек ! АА-а-а , докога ? Аз лично мисля да се явя още 1 път /вече имам 1 неуспешен опит/, след което ще се впиша по втория начин /демек - със стаж/. Не заради друго, ами си мисля че ме правят на глупак, излагам се, а и падам в очите на познати и приятели. Като ще има за новожелаещите, нека има и за заварените!
По въпроса - полезен ли е изпита ? Отговор - да , по при коренна промяна начина на провеждане, оценка, нека има яснота! И въпреки това - нарушение си е на Конституцията, гарантираща свободата на избор и практикуване на професия. Сигурен съм, че ако се захванат 2-3 по-умни глави от моята, ще изготвят иск и тази пародия ще падне в съда....
А сега по темата - защо сайта http://www.vas.bg е толкова занемарен ? Няма новини, няма подробности за изпита, няма насоки, които да са и в най-малка степен в подкрепа на желаещите да се явят ?
Отсякъде сек ! АА-а-а , докога ? Аз лично мисля да се явя още 1 път /вече имам 1 неуспешен опит/, след което ще се впиша по втория начин /демек - със стаж/. Не заради друго, ами си мисля че ме правят на глупак, излагам се, а и падам в очите на познати и приятели. Като ще има за новожелаещите, нека има и за заварените!
По въпроса - полезен ли е изпита ? Отговор - да , по при коренна промяна начина на провеждане, оценка, нека има яснота! И въпреки това - нарушение си е на Конституцията, гарантираща свободата на избор и практикуване на професия. Сигурен съм, че ако се захванат 2-3 по-умни глави от моята, ще изготвят иск и тази пародия ще падне в съда....
-
trov - Потребител
Колеги, днес във ВАС видях на таблото бяха обявени датите за прословутия изпит - за писмен са посочени датите 13 и 14 юни, а за устния - 27 и 28 юни (като датите за устния не били сигурни). Да се надяваме, че скоро ще обявят датите и в сайта! Успех на всички!
- keith_flint69
- Потребител
Не знам какъв би е проблема? Изпита за адвокати е като държавния изпипт, но без оценка. Ето защо, много ми е странно какъв е проблема? То е ясно, ако знеш ще го вземеш, ако не догодина. А дали има смисъл от него?
Като настоящ адвокат, взел изпита от първия път и като човек в системата ще кажа, не само че има, ами и трябва да го направят като съдийския и прокурорския с оценки. Писнало ми е от адвокати без знания, но с големи претенции т.е. не знаещи за какво става въпрос.
Като настоящ адвокат, взел изпита от първия път и като човек в системата ще кажа, не само че има, ами и трябва да го направят като съдийския и прокурорския с оценки. Писнало ми е от адвокати без знания, но с големи претенции т.е. не знаещи за какво става въпрос.
- slovenka
- Младши потребител
Здравейте колеги, моля някой, който се е явявал на изпитната сесия през ноември 2008 да сподели въпросите от теста и казуса, или ако ги има публикувани някъде да предостави адреса, благодаря предварително!
- max_magi
- Младши потребител
Разгледайте темите във форума - има още една - две в него, там сме разгледжали много казуси и тестове и имаше дискусия по тях.
- mimi_sharkova
- Потребител
По немарлива подготовка за тази сесия не съм виждал !!!
Нито има публикуван в интернет конспекта, нито има обявени каквито и да било подробности за изпита.
Може ли такова нещо ???
А иначе вземат 50 лв а !
Нито има публикуван в интернет конспекта, нито има обявени каквито и да било подробности за изпита.
Може ли такова нещо ???
А иначе вземат 50 лв а !
-
trov - Потребител
Колеги чета в темите ви, че никъде не е обявен конкурса за адвокати. Това не е вярно. На страниците на почти всички адвокатски колегиии има изнесена информация за изпита, както и тематичния конспект. Скоро рових в сайта на БАК и видях, че има информация за предстоящия изпит.
Мисля, че е резонно, с оглед на това, че документите се подават до адвокатска колегия, а не директно до висш адвокатски съвет.
Мисля, че е резонно, с оглед на това, че документите се подават до адвокатска колегия, а не директно до висш адвокатски съвет.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Нак върви семинара за подготовка на мл.адвокати,колеги? Казват ли нещо по-интересно, в сравнение от миналата година...
Аз лично този път пропускам, и няма да се явявам на изпита през юни. Моля все пак, ако дадат теста от изпита през ноември 2008г. да го пуснете във форума.
Аз лично този път пропускам, и няма да се явявам на изпита през юни. Моля все пак, ако дадат теста от изпита през ноември 2008г. да го пуснете във форума.
- djalma
- Потребител
Не са дали теста от ноември 2008(засега).Как да върви?-четът,четът...
- shakina_
- Младши потребител
|
|